fbpx

De senaste uppdateringarna från Grekland 15 oktober

Ovädret ”Ballos” fortsatte skapa stora problem i Grekland på fredagen. På fredagen rapporterades 2 665 nya insjuknade i Covid-19, 27 nya dödsfall och 347 inlagda i intensivvården. Nu har Grekland fler döda än Sverige, i relation till folkmängden. Det ser du i den uppdaterade jämförelsen mellan Grekland och Sverige.


20 svar på ”De senaste uppdateringarna från Grekland 15 oktober

 • 17 september, 2021 kl. 08:50
  Permalänk

  Har hört att man måste sedan i måndags som ovaccinerad ha ett rapid test, max 24 timmar gammalt för att åka på lokala båtturer, dagsturer, turistbpt. Är det något du kan bekräfta?

  Svar
  • 17 september, 2021 kl. 09:40
   Permalänk

   Så är det inte. Bara om du ska passera en kommungräns. Vi är på resa i Grekland nu och behöver inte visa upp några intyg. Om du är vaccinerad behövs inga tester alls. Om du är ovaccinerad ska du stanna hemma.

   Svar
 • 24 augusti, 2021 kl. 18:32
  Permalänk

  Hemkomst till Sverige och test Gäller ej dom som är full-vaccinerade sedan 2 veckor tillbaka.
  Står klart o tydligt på Folkhälsomyndighetens hemsida.

  Svar
  • 24 augusti, 2021 kl. 23:32
   Permalänk

   Jag förstår inte ens vad dy syftar på.

   Svar
 • 13 juli, 2021 kl. 11:40
  Permalänk

  Hej, just nu sprids ett rykte om att man måste ta antigen eller pcr för att resa från öarna till Aten. Kanske skulle vara, läge att dementera, för jag vet flera som jagar pcr eller antigen för att flyga till Aten från typ Naxos.

  Svar
  • 13 juli, 2021 kl. 11:47
   Permalänk

   Hur menar du att vi ska dementera rykten vi inte har hört? Du kan själv hänvisa till texten på https://greklandallexclusive.com/?p=15773
   Däremot rekommenderas alla att göra ett självtest innan de återvänder från öarna. Dessutom rekommenderar Folkhälsomnyndigheten numera alla som kommer hem till Sverige att ta ett PCR-test och det är billigare i Grekland, så jakten på test känns ganska befogad.

   Svar
  • 15 augusti, 2021 kl. 19:34
   Permalänk

   Stämmer verkligen siffrorna i coronaredovisningen. Den 14 och 15 augusti verkar vara desamma. 358 smittade på 7 dagar båda dagarna och 109 smittade på båda dagarna. Verkar osannolikt att det är samma siffror två dagar i rad.

   Svar
   • 16 augusti, 2021 kl. 13:51
    Permalänk

    Vi gör oftast två uppdateringar om dagen. Den första gäller bara vaccineringar, resten är siffrorna är oförändrade. I den andra är alla siffror uppdaterade. Det står i början av texten. Dagens första uppdatering är just publicerad.

 • 8 juli, 2021 kl. 08:34
  Permalänk

  Förresten har det någon gång varit tal om lockdown i Grekland nu när smittan där stiger? Hittade nån artikel om att lockdowns inte kommer införas igen?

  Vad är det ”värsta” som skulle kunna hända med restriktioner osv för turister från sverige? (som hsr pratats om) ellet vet man inte än?

  Svar
 • 7 juli, 2021 kl. 18:26
  Permalänk

  Intressant läsning, går in och läser varje dag. Har en resa bokad 27 juli till kreta. Spännande och lite oroande om detn blir av och hur det kommer vara där nere. Vi hade sett fram emot bad i havet, utflykt med hyrbil och middag på mysiga resturanger. Som restriktionerna ser ut nu är det ju inga problem men framöver vet man ju inte. Ät ju 20 dagar kvar!

  Svar
  • 7 juli, 2021 kl. 23:47
   Permalänk

   Vi får hoppas att det blir av.

   Svar
 • 1 juli, 2021 kl. 21:27
  Permalänk

  Hur är tongångarna från de grekiska myndigheterna angående Delta-variantens spridning? Kan det bli tal om återinförande av restriktioner om spridningen ökar? Eller anser man att den största delen av de mest utsatta är skyddade i och med vaccinet? Och att sjukvården inte ska behöva bli överbelastad trots ökad smittspridning?
  Mvh
  Ola

  Svar
  • 2 juli, 2021 kl. 09:26
   Permalänk

   Om du läser artiklarna så får du svar på de frågorna.

   Svar
 • 15 juni, 2021 kl. 05:54
  Permalänk

  Jag har för mig att jag sett någon uppgift om att turistöarnas invånare skulle vaccineras med Janssen. Innebär detta att den procent av befolkningen där som fått ”minst en dos” kan betraktas som färdigvaccinerad?
  Mvh
  Ola

  Svar
  • 15 juni, 2021 kl. 07:36
   Permalänk

   Så är det. Men Janssens vaccin har hittills använts väldigt sparsamt.

   Svar
 • 14 juni, 2021 kl. 07:34
  Permalänk

  Hej!
  Tack för en fin sida att uppdatera sig på!
  Vi har en resa till Zakynthos inbokad i augusti. I en tidigare artikel stod det att 38% av invånarna på ön fått minst en dos, men i den senaste artikeln jag såg stod det endast att 27% fått den. Vilken uppgift stämmer?
  Mvh
  Ola

  Svar
  • 14 juni, 2021 kl. 17:00
   Permalänk

   Det står fel artikeln. Det ska vara 42,23%. Rättat nu. Tack för att du påpekade det.

   Svar
 • 7 juni, 2021 kl. 13:41
  Permalänk

  Hej! Hittar inget, är väl dålig på att leta eller lat …, men är det så att viljan att vaccinera sig är vacklande i Grekland? Vill minnas att jag läst något om det, men hittar inget. Tänker att turismens betydelse för landet skulle driva vaccinationstakten i ett maximalt tempo. Eller så kanske det är och tillgången till vaccin avgör i nuläget.

  Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Language/språk/γλώσσα»
%d bloggare gillar detta: