fbpx

Nu börjar Greklandssemestern! Vaccinationsskandalen växer!

Skandalen med de falska vaccinationsintygen har vuxit till stormstyrka. På ett enda sjukhus i Aten misstänker man att 200 anställda har gått till jobbet med förfalskade intyg. De ska få sparken och förhoppningsvis dömas till fängelse, dånar den nye hälsoministern Plevris.

Enligt medieuppgifter ska ett enda vaccinationscenter ha redovisat över 30 000 vaccineringar, trots att det bara bor 6 000 personer i området. Med två doser per invånare blir det nästan 20 000 doser för mycket. Nu ska alla sjukhus kontrolleras och alla misstänkta fall ska lämna antikroppstest. De som har vaccinationsintyg men inga antikroppar kommer att få avsked på grått papper och åtalas.

Den senast tagna bilden på Chanias fyrtorn. Foto: John GÖransson.

Smittläget i Grekland

Smittan fortsatte att minska på torsdagen, till 2 132, jämfört med 2 729 en vecka tidigare. Antalet dagliga smittade har nu nästan halverats sedan rekordet 17 augusti.

Antalet döda uppgick till 32, jämfört med 33 en vecka tidigare. Dödligheten är nu uppe på samma nivå som i början av juni. Antalet i intensivvård var 384 på torsdagen, 14 fler än föregående vecka men 8 färre än ett dygn tidigare.

Nu har 14 102 personer dött i Covid-19 i Grekland, varav 1 342 under den fjärde vågen.

På torsdagen uppdaterade EU:s hälsomyndighet sin smittkarta och nu är det inte lika många mörkröda områden kvar. Kreta och Egeiska öarna har bytt till rött, den näst lägsta nivån. Sverige har inga röda områden kvar längre.

Vaccinationerna ökade något i Grekland den gångna veckan, vilket var glädjande, även om nivån är långt under hur det var i somras. Så är det å andra sidan i hela Europa. All statistik finns här.


Sista arbetsdagen

Vi började dagen med färska ägg från grannens gård. Det är lyx.

Så gott! Foto: John Göransson.

Sedan var det jobb. I dag var det deadline för månadens nyhetsbrev. De sista justeringarna gjordes på den lilla strandbaren vid Aptera Beach. Den är mycket enkel, mycket billig och mycket trevlig,. Jag avslutade med att skicka ett MMS med en bild från mitt ”kontor” till uppdragsgivarna. Nu börjar semestern! Vi firar med middag på The Five. Det ska bli trevligt!

Ett svar på ”Nu börjar Greklandssemestern! Vaccinationsskandalen växer!

  • 10 september, 2021 kl. 17:43
    Permalänk

    Älskar Aptera beach

    Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: