fbpx

Det här är Grekland All Exclusive!

Loading...
Loading...

I den här levande reseguiden och faktabanken om Grekland får du veta allt du behöver inför din Greklandsresa. Hur tar du dig dit, hur tar du dig runt, vad finns att se och vad ska du undvika? Hur hittar du den bästa maten, de bästa vinerna och det bästa ölet? Hur reser jag till Grekland så hållbart som möjligt? Det finns hundratals artiklar att botanisera i.

Du kanske inte alls ska resa till Greklad? Du kanske är intresserad av Greklands historia, eller är nyfiken på grekisk politik, det finns många artiklar om det och andra saker. Vet du varför så många hus i Grekland är vita och blå? De senaste och viktigaste nyheterna om Grekland hittar du här.

Det finns också massor av länkar till busstidtabeller, flygbolag och annat som du kan ha nytta av. Om du har ont om tid kan du läsa den här artikeln.

FB_IMG_1513179056755
Pendlare på Kreta 1990. Foto: John Göransson.

Om du vill hitta Grekland bortom turistorterna och utanför turisäsongen har du kommit rätt. Samma sak gäller om du vill resa miljövänligt.

Det kommer nya artiklar hela tiden, så om du inte hittade svaret i dag så kanske du gör det i nästa vecka. Eller så går du med i Facebookgruppen Grekland all Exclusive, där mer än tusen engagerade medlemmar är beredda att komma med tips och råd. Om du planerar att skaffa en bostad i Grekland, eller redan har gjor det, ska du gå med i gruppen Bo i Grekland. Många är med i båda.

Att resa ”All Exclusive” är helt enkelt motsatsen till att resa ”All Inclusive”. Du bokar själv dina transporter och ditt boende – det är busenkelt i vår uppkopplade värld. Du väljer själv vart du ska resa, hur länge du ska stanna och var du ska bo. Du väljer också var du ska äta varje måltid, varje dag, vilka du vill umgås med och vad du vill uppleva.

Allt i Grekland är inte fantastiskt, här ger vi hela bilden. Den grekiska trafiken är till exempel ett sorgligt kapitel. Men fokus ligger på de problem som vi själva kan göra något åt.

Sajtens syfte är att stimulera självständigt resande till Grekland, bortom charter och all inclusive. Den finns också för att ge svenskar chansen att läsa sig mer om Grekland. Alla artiklar, utom rena nyhetsartiklar, uppdateras kontinuerligt.

Stranden vid Kalamitsis camping på Halkidiki. Foto: John Göransson.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: