fbpx

Hitta en äkta grekisk Gyro i Stockholm

Loading...

Grekland har fantastisk snabbmat. Dessvärre är det dåligt med den saken i Sverige, som Grekland All Exclusive har berättat om tidigare. Nu har vi äntligen lyckats testa den bästa vi hittills har stött på.

Dimitris från Chania kom hit för två år sedan. Nu är det han ensam som driver Autogyro, en food truck som langar fram autentisk grekisk snabbmat. Vi har länge försökt testa den, men först nu har våra vägar korsats vid Rålambshovparken.

Foto: John Göransson.

Vi beställer varsin gyro pita med fläsk och allting på. Vi sätter oss på en bänk vid vattnet och njuter av maten, medan ett andpar tigger vid våra fötter.

Om änderna hade varit herrelösa katter hade det varit precis som i Grekland. Våra gyros smakade minst lika bra som på vårt stamhak på Skalidi i Chania och vi tappade ungefär lika många pommes frites som vi brukar göra där.

Foto: John Göransson.

En gyro pita kostar 80 kronor, nära tre gånger mer än på Skalidi. Men med svenska mått är det både billigt och prisvärt.

Här är deras Facebooksida, där du kan kolla var de befinner sig: https://www.facebook.com/autogyrofoodtruck/

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: