fbpx

Dokument: Så fyller du i din hälsodeklaration inför båtresan

Alla ovaccinerade som ska resa mellan fastlandet och öarna i Grekland måste antingen kunna visa upp ett negativt covidtest (PCR eller antigen, för resan till fastlandet räcker det med ett självtest). Alla som reser med båt måste också fylla i en hälsodeklaration innan de går ombord. Här är en guide till hur du fyller i den.


Alla regler för din Greklandsresa finns här. Texten uppdateras så fort något ändras, så kom tillbaka ofta! Detta är inte guiden till att fylla i din PLF inför resan till Grekland. Den finns här.

För att kunna fylla i formuläret behöver du ha ditt pass eller nationella ID-kort tillhands, samt din biljett eller bokningsbekräftelse för båtresan. Börja med att gå till den här sidan och Klicka på Start Here.

Skapa konto

Nu kommer du till en inloggningssida. Om du inte redan har skaffat ett konto måste du först registrera dig. Skriv in din e-postadress och klicka på Submit. Du får nu ett bekräftelsemail från Hellenic Republic. Öppna det och klicka på URL eller kopiera den väldigt långa länken och klistra in den i din webbläsare.

Personuppgifter

Du kommer nu till formuläret. Du ska fylla i

 1. Förnamn
 2. Efternamn
 3. Din pappas förnamn
 4. Ditt telefonnummer, börja med +46, om du har ett svenskt abonnemang
 5. Numret på ditt pass eller nationella ID-kort (inte personnumret)
 6. Din e-postadress (den är redan ifylld)

Klicka på Continue

Båtresan

Nu är det dags att plocka fram biljetten eller bokningsbekräftelsen.

Du ska fylla i

 1. Fartygets namn
 2. Rederiets namn
 3. Namnet på ombordstigningshamnen
 4. Namnet på avstigningshamnen
 5. Datum och klockslag för avgång, enligt tidtabellen
 6. Typ av säte (ekonomi onumrerat, numrerade flygplanssäten, business class eller hytt)
 7. Om du har ett numrerat säte eller hytt ska du fylla i numret.

Klicka på Continue

Medföljande barn

Om du reser med barn under 18 år ska du fylla i ett formulär för vart och ett av dem genom att klick på Add Child. Sedan klickar du på Continue.

Hälsofrågor

Nu ska du svara på tio hälsofrågor (bilden visar bara de tre första). Du får inte resa om du svarar ja på frågorna 1-7. Om du inte är vaccinerad måste svara ”ja, negativt” på fråga åtta eller nio. för att kunna svara ja på fråga tio måste du ha tagit din sista vaccindos senast 14 dagar innan resan. Då har du förstås ett Covidbevis.

 1. Har du eller någon av de personer som är listade i hälsodeklarationen under de senaste 14 dagarna haft plötsliga symptom som feber, hosta, andningssvårigheter, nedsatt/förändrat lukt- eller smaksinne?
 2. Har du eller någon av de personer som är listade i hälsodeklarationen under de senaste 14 dagarna haft nära kontakt med någon diagnostiserad med Covid-19?
 3. Har du eller någon av de personer som är listade i hälsodeklarationen under de senaste 14 dagarna skött om eller arbetat tillsammans med någon diagnostiserad med Covid-19?
 4. Har du eller någon av de personer som är listade i hälsodeklarationen under de senaste 14 dagarna besökt eller bott nära någon diagnostiserad med Covid-19?
 5. Har du eller någon av de personer som är listade i hälsodeklarationen under de senaste 14 dagarna arbetat nära eller delat klassrum med någon diagnostiserad med Covid-19?
 6. Har du eller någon av de personer som är listade i hälsodeklarationen under de senaste 14 dagarna rest tillsammans med någon diagnostiserad med Covid-19?
 7. Har du eller någon av de personer som är listade i hälsodeklarationen under de senaste 14 dagarna delat hushåll med någon diagnostiserad med Covid-19?
 8. Har du tagit ett PCR-test de senaste 72 timmarna?
  1. Svarsalternativ Nej, Ja väntar på resultat, Ja negativt, Ja positivt
 9. Har du, denna eller föregående dag, tagit ett snabbtest eller självtest för Covid-19?
  1. Svarsalternativ: Nej, Ja negativt, Ja positivt
 10. Har du tagit alla nödvändiga doser av vaccin mot Covid-19?

Klicka på Submit

Ditt formulär

Om du har svarat ”rätt” på frågorna skapas din hälsodeklaration, som du kommer åt genom att klicka på länken here. Du får också ett mejl med en länk till den. Du kan antingen skriva ut den eller spara den elektroniskt. Det är QR-koden du behöver.

Trevlig resa!

.

4 svar på ”Dokument: Så fyller du i din hälsodeklaration inför båtresan

 • 9 augusti, 2021 kl. 16:30
  Permalänk

  Jag antar att detta inte gäller för mycket korta bilfärjor. T.ex. från Peloponnesos till ön Poros eller Elafonisos ?
  Man sitter väl kvar i bilen.

  Svar
  • 9 augusti, 2021 kl. 17:22
   Permalänk

   Alla utom Evia och Salamina.

   Svar
 • 26 juli, 2021 kl. 14:00
  Permalänk

  Tack så mycket för blankettinfon för den nya hälsodeklarationen för båtresor i Grekland! En alldeles utmärkt service från en lysande site om Grekland. Fattar det så att blanketten ska kunna visas upp med ocr när man går ombord på båten – antingen via en länk i telefonen eller som en utskriven pdf.

  Svar
  • 26 juli, 2021 kl. 15:39
   Permalänk

   Just så. Det är QR-koden de är ute efter.

   Svar

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: