fbpx
Covid-19Resor

Oförändrade inreseregler i Grekland till 1 maj

På söndagen förlängde Grekland de gällande inresereglerna, denna gång till och med 1 maj. Därmed ökar möjligheten att reglerna förändras från och med 2 maj, när de nuvarande reglerna slutar gälla.

De gällande inresereglerna för Grekland publiceras alltid av luftfartsmyndigheten CAA genom en så kallad NOTAM, som betyder Notice To Airmen (meddelande till flyget). Den NOTAM som gäller från och med 17 april har exakt samma lydelse som den förra. Läs om de aktuella inresereglerna här. Den gäller i två veckor, alltså till och med 1 maj. Men det finns inget som hindrar regeringen från att ändra reglerna innan de gamla har löpt ut, det har den gjort flera gånger tidigare.

Flera medier har skrivit att kravet på covidbevis kommer att avskaffas från och med 2 maj. Några sådana besked har ännu inte kommit från officiellt håll i Grekland. Däremot har regeringen annonserat flera lättnader i reglerna för dem som vistas i Grekland från och med 1 maj och från 1 juni slopas kravet på munskydd inomhus överallt utom ombord på bussar tåg, flygplan och passagerarfartyg. Därför är det högst rimligt att anta att inresereglerna lättas upp i början av maj. Spanien, Italien och Portugal har också behållit kravet på covidbevis fram till åtminstone 30 april.

Avgörande för beslutet är belastningen på sjukvården. Det har minskat den senaste veckan men påskfirandet, som just har avslutats i de katolska länderna och äger rum kommande helg i Grekland, blir ett test på om Medelhavsländerna klarar av att lätta på inresereglerna.

3 svar på ”Oförändrade inreseregler i Grekland till 1 maj

  • Erik Andersson

    Ving skriver på sin hemsida att krav på covidbevis tas bort from 2 maj. De om någon borde ju ha koll på vad som gäller 😀

    Svar
    • Jag vet. Men vi förlitar oss på information från grekiska myndigheter, inte från Ving.

      Svar
      • Hej, Eligt Grekiska Ambassaden tar de bort alla Covid regler fr.o.m. 2/5

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Language/språk/γλώσσα»

Upptäck mer från Grekland All Exclusive

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa