fbpx

Så fixar vi lite Grekland hemma

Loading...
Loading...

Vi skulle ha varit i Grekland nu. Det är vi inte, alla vet varför. vi bestämde oss för att åka ändå, men utan att lämna huset.

Vi lagar grekisk mat, dricker grekiska drycker, tittar på grekiska Masterchef på Star TV och träffar vår grekiskalärare på Skype. I förra veckan lyssnade vi på rembetika i en källare i Stockholm och träffade massor av Greker. Det lär tyvärr inte hända igen på ett bra tag.

Kir Yannis Assyrtiko finns på Systembolaget. De andra dryckerna är hemsläpade från Grekland. Foto: John Göransson.

Vi följer förstås med i det grekiska nyhetsflödet. Dessutom pratar vi dagligen med vänner i Grekland. Vi skapade en Facebookgrupp för att kunna hänga med dem på nätet. Så länge restaurangerna håller öppet kan vi gå till Esperia och äta gyros på helgerna. Det är inte samma sak. Men det är bättre än inget.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: