fbpx

Månaden med Grekland All Exclusive

Loading...
Loading...

Det blev en märklig månad för Grekland all Exclusive. Många rekord slogs, trots att det bara var dåliga nyheter att förmedla. Eftersom vår ambition är att leverera både nytta och nöje från Grekland blev det mest nytta i mars. Det tråkigaste var förstås att vår planerade reportageresa fick ställas in. Samtidigt var det tur, det hade inte varit roligt att vara i Grekland nu.

Det är några timmar kvar av mars när detta skrivs, men månadsrekordet slogs redan för ett par veckor sedan. Just nu är vi uppe i 18 000 unika läsare och 34 000 sidvisningar, 60 procent mer än februari, som också var en rekordmånad. Ambitionen att fördubbla trafiken jämfört med 2019 ser ut att lyckas, efter tre månader har vi nått en bit över 60 procent av hela fjolårets nivå. Visste ni förresten att det nu finns nära 400 artiklar publicerade här?

Nya rekord

Veckan mellan 2 och 9 mars blev vår allra bästa sedan starten, med över 9 000 sidvisningar och nära 5 0000 unika besökare. Sedan stängde Grekland på grund av coronaviruset och då minskade intresset. Man kan anta att luften gick ur Greklandsälskarna. Läsarna började strömma till igen förra veckan och nu är det full fart igen. Månadens sista dag läste omkring 1 300 unika läsare över 2 000 artiklar.

Inte bara corona

Vimmelbild från EM-finalen 2004. Foto: John Göransson.

Totalt publicerade vi 63 artiklar i mars (64 med den här) Mycket handlade förstås om coronaviruset, men mer än 20 av dem handlade om andra saker, som allsång på Antikythera, jul på Atens flygplats, en ny restaurang i Chania, nationaldagsfirande och rembetika i Stockholm. Missa inte artikeln om när Grekland vann fotbolls-EM! Unika vimmelbilder! som det brukar heta i veckopressen.

Facebookgruppen Grekland All Exclusive har nu över 1 500 medlemmar, 60 av dem blev medlemmar under mars. Gruppen Bo i Grekland fick 30 nya medlemmar, nu är vi drygt 1 000.

Annonsintäkterna försvann

Vårt beslut att bara ha annonser som handlar om Greklandsresor på sidan ledde till att våra annonsintäkter helt försvann, eftersom ingen bokar resor nu. Vi ångrar ändå inte beslutet. Det är bara att vänta, Grekland kommer att öppna igen!

Några av Grekland All Exclusives annonspartners. Foto: John Göransson.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: