fbpx

Grekland all Exclusive i halvtid

Loading...

I slutet av 2019 sammanfattade Grekland all Exclusive året i ett antal årskrönikor. En av dem handlade om projektet Grekland All Exclusive. I krönikan anges ett antal mål för 2020. Det är dags att titta på hur det har gått. I en annan artikel som publiceras samtidigt svarar vi på Femton vanliga frågor om Grekland All Exclusive?

Att vi talar om halvtid, trots att bara drygt en tredjedel av året har gått, är att ett av målen för 2020 redan är uppnått. Antalet besökare och läsare har ökat mycket snabbare än vi hade vågat hoppas.

Alla mål och halvtidsresultat

  1. Hitta inkomster som täcker kostnaderna för resor och nedlagd arbetstid. På grund av Coronaviruset har vi inga intäkter alls. Å andra sidan har vi inga kostnader för resor, så nu är det bara att jobba gratis och hoppas att det ska ta fart igen.
  2. Minst fördubbla antalet läsare. Målet är uppnått, med råge! När detta skrivs har vi nått upp till samma antal sidvisningar och läsare som vi hade under hela 2019. Vi ligger konstant på läsarsiffror som är betydligt mer än dubbelt så höga som 2019.
  3. Öka interaktiviteten på Facebook och öka medlemsantalet i grupperna. Det har blivit mer diskussioner i Facebookgrupperna i år, även om det vore kul om det blev ännu mer. Visionen är att den ska fungera som inspiratör och frågelåda. Men det finns många Greklandsgrupper på Facebook.
  4. Sätta fart på Instagramkontot. Detta projekt vilar just nu. Det finns så mycket annat att göra.
  5. Komplettera och förpacka en del av artiklarna på hemsidan och skapa världens bästa guidebok på svenska för Greklandsresenären. Detta projekt pågår, bland annat med artiklarna om Greklands tio största städer (den mest lästa artikeln på sajten) och Greklands regioner. En resa till Peloponnesos känns viktig innan det är dags att förpacka allt till en bok. Den resan skulle ha genomförts i april, nu får vi se när den blir av. Till dess kan man läsa vår grekiska ABC-bok.
  6. Göra minst två reportageresor och minst fyra researchresor till lokalredaktionen i Chania. Det kommer inte att lyckas, coronaviruset satte stopp för planerna.
  7. Etablera Grekland all Exclusive som förstahandsval för den som söker kunskap om Grekland på svenska, Detta är ett projekt som är på god väg att lyckas, om det inte redan har skett. Det framgår av trafiken till sajten, lyftet i Googles sökträffar och annat.
  8. Kontinuerligt komplettera och uppdatera artiklar och länksamlingar. Arbete pågår, men coronaviruset har saktat ner takten lite.
  9. Publicera minst 200 artiklar, inklusive stora uppdateringar. Det lär inte bli några problem. Hittills i år har 183 artiklar publicerats, så målet lär vara uppfyllt före halvårsskiftet. Nytt mål: Minst en artikel per dag i genomsnitt.
  10. Bli bättre på grekiska. Det går sakta framåt, även om det borde gå snabbare. Det är roligare att skriva om Grekland än att plugga grekiska! (Vi har en väldigt duktig och trevlig lärare, det är inte hennes fel.) Google Translate sänker tyvärr motivationen lite.

Det är nästan åtta månader kvar på året, så kanske går det att pricka av några punkter till. Prenumerera så får du se!

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: