fbpx

Nyheter om Grekland All Exclusive

Det blev ännu en fullspäckad vecka på redaktionen. Vi har publicerat totalt 20 artiklar, flera andra har uppdaterats. Och så blev det rekord igen


Det mesta av fliten beror på dramatiken kring coronaviruset. Dagliga uppdateringar och en bakgrundstext med frågor & svar har det blivit. Dessutom genomförde vi en enkät, där vi frågade läsarna om och hur viruset påverkar resplanerna. Ett första delresultat publicerades i fredags, men enkäten är fortfarande öppen, så om du inte har besvarat den än är du välkommen att göra det här.

Läget vid gränsen mellan Grekland och Turkiet.

Greklands gräns mot Turkiet, oroligheterna på Lesbos och Chios skrev vi mycket om i början på veckan, men nu har alla stora medier reportrar på plats, både vid gränsen och på Lesbos. Det kommer en ny artikel snart, men till dess kan du titta på Frågor & Svar om läget. En läsare har hittills sagt att innehållet ”inte stämmer riktigt” men tyvärr utan att närmare precisera vad som inte stämde och hur det är egentligen. Alla fakta i artikeln bygger på källor som FN, EU, UNHCR, The Guardian och BBC. Högernationalister och vänsterextremister litar vi däremot inte på.

Svoura spelade på Southside. Foto: John Göransson.

Vi hann dessutom med att gå ut och lyssna på rembetika!

Booking.com

Nästa vecka blir det riktiga nyheter!

I nästa vecka räknar vi med att kunna presentera riktigt spännande nyheter. Vi arbetar med att erbjuda nya spännande och nyttiga tjänster. Håll ögonen öppna!

Nytt veckorekord.

När detta skrivs är det åtta timmar kvar på veckan, men Grekland All Exclusive har redan slagit rekord i antal sidvisningar och innan midnatt kommer även rekordet i antal unika besökare att vara slaget.

Facebookgruppen Grekland All Exclusive har fått 15 nya medlemmar under veckan, lika många som systergruppen Bo i Grekland. Kan det vara så att alla går med i båda grupperna?

Det hade förstås varit lättare att glädjas åt allt detta om det inte hade varit dåliga nyheter från Grekland som lockade flest läsare. Vi får hoppas att det snart blir utrymme för roligare nyheter. Vi försöker hålla humöret uppe med de dagliga bildnotiserna.

Kvinnodagen

Tyvärr har vi fortfarande inte kunnat spika datum för nästa reportageresa. Men vi hoppas komma iväg snart.

Och så är det internationella kvinnodagen. Det firar vi med en bild på en riktigt stark vlachisk kvinna. Berättelsen om henne och hennes systrar hittar du här. Grekland kanske behöver kvinnodagen mer än vi. Det är EU:s minst jämställda land.

Jag tar gärna emot kommentarer!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: